23.11.2013

Tyrnit


Istutin kolme tyrniä viime viikonloppuna pihaani.




Pitää olla tyttöjä jotka tekevät satoa ja poika joka pölyttää tytöt.


Tyrnit istutin kadun varteen. Tuoksuvatukkaa on vielä tuossa takana mutta kun tyrnit kasvavat niin sitä mukaa leikkelen tuoksuvatukkaa pois. Tuoksuvatukka oli aiemmin paljon isompana pöheikkönä koko alueella, mutta hävitin puolet pois jo tänä keväänä. Jätin vain pienen osan näkösuojaksi kadulle. Tänä kesänä tässä paikassa kasvoi koristekurpitsaa. Koko kesän olen tietysti saanut leikata uudestaan tulevia versoja pois, mutta kyllä sen kasvu pikkuhiljaa heikkenee. Tyrnit saivat hyvän kasvualustan kun möyhin kesäisen kurpitsapenkin maahan oikein kunnolla.



2 kommenttia:

  1. Tyrninmarjat ovatkin oikeita terveyspommeja ja pitävät flunssat loitolla. Itsellänikin on kasvamassa juuri nuo samaiset kaksi Tyttiä ja yksi yhteinen Tarmo. Keski- Pohjanmaalla, josta olen alkuaan kotoisin, kasvaa paljon luonnon tyrniä. Valitettavasti pensaat ovat rauhoitettuja ja vain poiminta sallitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjasadon toivossa tietysti nämä hankin vaikka ovat myös kauniit katsella. Julkisissa kohteissa näkee välillä tyrniä käytettävän koristekasvina.

      Poista