25.11.2013

Kotirappusilla vihertää

 
Ulko-oven rappusille hankin muutaman uuden havun.
 
 
Timanttituija toivottaa tulijat tervetulleeksi. Tässä kohdassa ei ole päällä mitää katosta, joten matalia ruukkukasveja on ihan turha talvea vasten laittaa kun ne peittyvät lumeen. Tällainen pystykasvuinen havu taas koristuu kauniisti lumisateessa ja tuo hieman vihreyttä terassille. Ei haittaa vaikka kasvi ei enää keväällä olisikaan hengissä. Tämä on hankittua ihan talven iloksi.

 
 

 
Toinen uutukainen on pallon muotoon leikattu japaninmarjakuusi.
 

 
Pallomarjakuusi pääsi ylärappuselle murattikorin kanssa. Tämä osa rappusista on lipan alla suojassa, joten nämä eivät saa lunta päällensä.
 

 

Tässä vielä näkymä kotiportilta pihaan. Portin pielen lyhdyt ovat kivat. Tuon niihin joka ilta kynttilät jos vaan muistan ja olen kotona. Näihin on kiva laittaa ihan tavalliset muutaman tunnin palavat lämpökynttilät. Ei tarvitse enää illalla hipsiä portille niitä sammuttamaan kun palavat itsekseen loppuun. Muissa pihalyhdyissä on käytössä isoja lyhtykynttilöitä ja ne käyn iltasella sammuttelemassa. Olen enemmän lyhty- ja kynttiläihminen kuin sähköisten pihavalojen ystävä. Mutta kyllä hyvällä maulla ripustetut sähkövalotkin näyttävät kauniilta pimeässä marraskuussa.  

2 kommenttia:

  1. Ihanat havut. Tuo japaninmarjakuusi etenkin. Minulta löytyy se tavallinen marjakuusi. mutta pallon muotoon leikattuna se näyttää tosi upealta. Kiva portti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä multakin pihasta löytyy iso marjakuusi. Nehän kestää hyvin leikkaamista ja jos pienestä aloittaa leikkaamisen niin näistä voi tehdä muotopuita. Tämä pallo on ostettu ihan valmiina pallona.

      Poista