10.4.2014

Uutta istutusaluetta kaivamassa

 
Vapaapäivän iloja on kun saa puuhastella pihalla. Vihdoin lapio upposi maahan sen verran tontin aurinkoisemmalla puolella, että pääsi kaivelemaan uutta istutusaluetta. Tämä kevään eteneminen on tietysti myös sen merkki että työpaikalla alkaa tunnelma tiivistyä eikä tällaisiin ihaniin viikkovapaisiin ole enää mahdollisuuksia. Pian painetaan ylitöitä niin että korvissa soi ja sitten ihmettelen missä välissä sitä ehtii puuhastella omalla pihalla.
 
Mutta turha sitä on etukäteen murehtia. Kun on hyvin suunniteltu niin sehän jo puoliksi tehtykin, eikö vain? Tässä syntyi nyt yksi pitkään suunniteltu penkki joka kuvassa näkyy vasemmalla puolella. Penkissä kasvaa luumupuu, joka on Siivosen keltaluumu. Tähän ympärille on tarkoitus istutella pensasmustikoita.
 
Oikealle puolelle on tarkoitus tehdä koristeistutus, joka kaartuu takana pilkottavan kompostialueen eteen. Näin kun kasvit sitten kasvavat ne peittävät kompostinäkymän. Tälle puolelle on suunnitelmissa siirtää muutamia pensaita muualta puutarhastani ja ehkä ostaa joku havu, mutta muuten suunnitelma on vielä hieman auki.
 

 
Tässä vielä näkymä toisesta suunnasta. Ihan koko penkkejä en vielä saanut auki kaivettua, mutta kun reunat on tehty niin on helpompi hahmottaa tuleva muoto ja suunnitella tarvittavien kasvien määrät ja paikat. Kuvassa ryöppyävän voimakkaasti kasvava tuoksuvatukka on yksi projekti, jonka kimppuun pitäisi hyökätä viipymättä. Tarkoitus on jättää sitä kasvamaan, mutta kaventaa sen elintilaa radikaalisti. Eli ei muuta kuin sakset vain laulamaan.
 

 
Töissä olen kasvatellut joulun 2012 amarylliksiäni ja nyt on todella komea yksilö avannut kukkansa. Kuva ei ihan tee oikeutta, sillä väri on sellainen hot pink, vaikka aika joulunpunaiselta näyttää tässä kuvassa. On niin mukava tulla töihin kun viehkeä kaunotar on täällä vastassa.
 


3 kommenttia:

 1. Tuoksuvatukka on todella kova leviämään ja siksi kannattaakin kaivaa juurimattoa sen ympärille estämään sen liiallista kasvua. Muuten se työntää juuriansa pikkuhiljaa koko penkkiin.
  Ihana amaryllis ja väri todella intensiivinen.
  Hyvää kevään jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Ihana Amaryllis. Kyllä kukat ilahduttaa, lohduttaa ja toivottaa tervetulleeksi aivan kuin eläimetkin. Kauneudella on suuria vaikutteita.

  VastaaPoista
 3. Hei,

  Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme www.avoimetpuutarhat.fi.
  Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
  osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

  Ystävällisin terveisin,
  Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarhat

  VastaaPoista