5.7.2013

Ruusunmarjasato mielessäin


Tällä viikolla istuttelin tämän näköisiä taimia puutarhaani.


Kyseessä on ihan perinteinen kurtturuusu (Rosa rugosa). Haluan tulevaisuudessa saada kiulukkasatoa ja kurtturuusun isot kiulukat sopivat hyvin hyödynnettäväksi.

Leikkasin taimet mataliksi, jotta ne alkaisivat versoa mahdollisimman alhaalta. Muuten saattaa käydä niin että vain ylemmät silmut puhkeavat ja taimi jää alhaalta kaljuksi.


Tein taimille istutusalueen talomme taakse. Antaakseni pienille taimilleni hieman etua rikkaruohoihin nähden, laitoin taimien ympärille kunnon kerrokset sanomalehteä. Katteena käytin sahanpurua, jota meille kertyi viikonlopun puutalkoiden seurauksena yllin kyllin.


Nyt vaan täytyy kastella ja toivoa että ruusut lähtevät kasvamaan. Ehkä ensi vuonna saa jo muutamia meheviä kiulukoita hyödynnettäväksi.


2 kommenttia:

  1. Muuten käytät samaa kikkaa kuin minäkin, noiden sanomalehtien suhteen. Mutta oletko kokeillut laittaa niitä myös kun perustat kukkapenkin. Eli minä kaivan kaiken vanhan maan pois ja laitan alle sanomalehteä ja sitten uuden mullan päälle johon istutan kukkaset. Ei pääse altapäin rikkakasvit kasvamaan ja toimii muuten lannoitteenakin. Niin kuin toimii tuossakin tapauksessa kun se siihen maatuu. Oli ihana löytää täältä vähän saman henkistä elämää.

    VastaaPoista
  2. Käytin samaa kikkaa kun tein kuunliljoille uuden istutusalueen. Laitoin siten että kuunliljojen ympärillä katoin maan sanomalehdillä ja laitoin sanomalehden päälle puhdasta multaa. Hyvä tuli ja nyt kuunliljat peittävät jo paikan niin hyvin että rikat pysyy kurissa! Tervetuloa lueskelemaan!

    VastaaPoista