26.7.2013

Kurpitsoita kasvussa ja chilisatoa tulossa


Kasvattamistani kurpitsan taimista jäi kaksi ylimääräisiksi ja istutin ne toiveikkaana kompostiin. Tässä on monta vuotta muhinutta risu- ja lehtimoskaa. Pinnalla ei ollut juurikaan multaa istutushetkellä vaan nakkasin nurkkaan jotakin jämämultaa vanhoista ruukuista ja istutin kurpitsat siihen. Hyvin näyttävät kuitenkin kasvavan ja tämä kasvusto on kutakuinkin viisi kertaa suurempi kuin ne jotka istutin huolella kasvimaan istutuskumpuihin. =)


Kurpitsan alkujakin on näkyvissä useita ja uusia kukkia tämä puskee koko ajan.


Kurpitsan mielestä tilaa ei kuitenkaan taida olla riittävästi, koska yksi lonkeroista on lähtenyt pakoon jo naapurin puolelle. Täytyy vinkatakin heille että voivat korjata talteen jos kurpitsaa alkaa ilmestyä pihanurmikolle! =)


Kesäkurpitsakin on hyvässä vauhdissa ja kohta pääsee satoa jo maistelemaan.


Chilit ovat pärjänneet hienosti seinustalla ja joka päivä pitää käydä ihmettelemässä pullistuneita hedelmiä ja avautuneita kukkia.


Hot Bananassa on yksi värittynyt chili ja sitä jo maisteltiinkin. Oli aika tulista. Pitäisi olla kuulemma aika mieto lajike. Olisiko pienessä yksilössä sitten ollut enempi ytyä? Muut palot tässä kasvissa ovat paljon suurempia.


Apachen sato on vielä täysin vihreää.


Manzano Rojon hedelmät ovat todella painavan oloisia möhkylöitä.


Championin hedelmät ovat hauskan muotoisia.

Että kyllä satoa tulee. Vielä kun keksii mihin kaikkeen näitä käyttäisi. Hirveästi tekisi mieli syödä joitakin täytettyinä ja grillauttuina (ei tiedä pystyykö jos ovat liian tulisia) ja joitakin savustaa (pitäisi hankkia joku savustusboksi). Pakastaminen ja paholaisen hilloksi jalostaminen toimivat ainakin varmasti ja tietysti pitää kokeilla näiden kasvien talvettamistakin jos vaan tila riittää..

Tulisia hetkiä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti