31.7.2013

Pelargonien pistokkaat


Pelargoneistani ottamissa pistokkaissa on edelleen elonmerkkejä. Kaksi olen jo aiemmin korjannut pois kun ne alkoivat näyttää huonolta. Nyt tästäkin kuvasta voi nähdä että kaksi pistokkaista ei ole vieläkään muodostanut juuria, kun lehti on alkanut kellastua. Pistokkaat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan vain yksi lehti joka on irroitettu emokasvista ja työnnetty taimimultaan juuria muodostamaan. Pistokkaat ovat asustelleet tässä pienessä pöytäkasvihuoneessa ja silloin tällöin kun olen muistanut niin olen sumutellut kasvihuoneeseen vettä suihkepullosta.


Kuudessa pistokkaassa on jo komeat juuriston alut. Eli kun kymmenen pistokasta tein ja niistä kuusi näyttää nyt onnistuneen niin 60 prosentin onnistumisesta voidaan puhua. Olen jopa yllättynyt näin hyvästä saldosta ja sain vielä kaikista ottamistani kasveista vähintään yhden pistokkaan onnistumaan.

 
Tuleva talvi tuo vielä omat haasteensa pistokkaille. Pieninä taimina ne ovat herkempiä talven koetuksille. Siinä mielessä olisi ollut hyvä ottaa pistokkaat aiemmin, mutta kun ei muistanut. Toki tässä on vielä hyvin aikaa kasvaa ja voimistua ennen kuin talvi tulee. 

Emma

Ingrid


Yksi suosikkipelargonini Ingridin painavista kukista taipui katki, joten leikkasin sen maljakkoon pallohortensioiden kaveriksi. Tuli aika suloinen yhdistelmä näistä kuistin ikkunalle.

2 kommenttia:

  1. Minulla pistokkaat selvisivät talven yli, mutta kevät oli liian rankkaa aikaa. Samoin viime kesänä kylvämäni siemenet sinnittelivat sydäntalven ylitse, mutta kesään mennessä 8/10 taimea heitti henkensä. Haasteellista, mutta kiehtovaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta, on todellakin kiehtovaa ja aina kannattaa yrittää. Hyvä mieli tulee kun edes muutaman kaunokaisen onnistuu lisäämään tai selsiytymään hengissä vuodesta toiseen. =)

      Poista