7.6.2013

Hyötytarhassa


Hyötypuutarhassa on alkanut jo pikkuhiljaa kukoistaa. Kurpitsat ovat hyvässä kasvussa.


Myös härkäpavut ovat sopeutuneet kasvupaikkaansa ja muutamat taimet kukkivat jo! 


Tomaatit istutin muoviruukkuihin ja ne asustavat seinustalla pleksin suojassa.


Näin muodostuu minikasvihuone!


Kesäkurpitsan taimet istutin ihan tavallisiin multasäkkeihin kasvamaan.


Säkin pohja viilletään auki ja taimille tehdään istutusreijät.


Myös maissit istutin samaan tapaan säkkiin. Vaikka maissi on iso kasvi niin sillä on hyvin pinnallinen juuristo. Siksi se on huono kilpailija rikkakasveja vastaan.


Tällaisessa säkkikasvatuksessa eivät rikkaruohot pääse vaivaamaan, mutta eihän tämä tietysti mikään kaunis tapa ole kasvattaa. 


Ruusupavut ovat myös päässeet jo ulos. Istutin nekin muovisiin ruukkuihin köynnöskaaren molempiin päihin. Hyvin on jo tullut uutta kasvua ja uudet versot ovat kiertyneet kaareen kieputtamieni rautalankojen ympärille. 
Tästä se kesä nyt alkaa!

2 kommenttia:

  1. Sullahan on tosi hyviä ideoita, miten saa hyötykasveja kasvamaan pieneenkin tilaan ja ilman, että tarvitsee kaivaa kasvimaata. Mielenkiinnolla odotan, kuinka maissisi kasvavat. Itse kasvattelen toista kertaa maisseja. Ja plekseistä sait noin kätevästi kasvihuoneen seunustalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija. Kaikkea pitää yrittää kehitellä. Hieman myös jännittää noi maissit. Vähän tätä hyötytarhaani häiritsee varjostavat puut ja se tuo lisää haastetta, mutta eiköhän tästä jotain syötävää saada. Retiisejä ainakin jo ihan pian! =)

      Poista