8.6.2013

Kukkivien päivitystä ja uusia hankintoja


Puutarhassani ei juurikaan kuki keltaista. Tämä kullero on yksi niistä harvoista. Vaikka haluankin pikkuhiljaa muuttaa koko puutarhan hempeän sävyisiin, niin tätä kaunotarta en yksinkertaisesti ole raaskinut hävittää. 


Ehkä raaskisin tästä luopua, jos se saisi oikein hyvän kodin jostakin läheltä ja saisin itse hankittua tähän tilalle valkoisen kulleron. =)


Puistosyreeni on aloittanut kukintansa. Pihasyreenit ovat jo kukkineet. Eipä tullut edes kuvattua niitä.


Jalosyreeni Madame Lemoinei kukkii ensimmäistä kertaa näin runsaasti. Kukat ovat puhtaan valkoiset ja kerrotut. 


Juhannusruusu kukkii jo runsaan pöyhkeilevästi. Ihanat valkoisia nuppusia avautuu lisää joka päivä.


Ensimmäistä kertaa pihassani kukkii kaksi vuotta sitten hankittu helmiorapihlaja. Viime kesänä kattoremppaamme tehneet työmiehet pudottivat yhden pellin palasen hieman vauhdikkaammin alas ja se räsäytti helmiorapihlajasta kaksi isoa oksaa poikki. Runkoon jäi syvä lovi ja puusta tuli ihan toispuoleinen. Olenkin harkinnut puun siirtämistä aidan viereen niin että ruma puoli jäisi naapurin suuntaan. Nyt siinä paikassa kasvaa rusokirsikka ja nämä kaksi voisivat hyvin vaihtaa paikkoja. Ehkäpä syksyllä tämä siirto tapahtuukin.


Muutamia uusiakin kasveja innostuin palkkapäivän kunniaksi hankkimaan, vaikka en tänä vuonna juurikaan panosta koristekasvipuoleen puutarhassani. Tämä on kuitenkin pitkäaikainen haaveeni eli atsalea. Lajike on ihanan hempeä Rosy lights. Tämä kuuluu revontuliatsaleoihin.


Toinen pitkäaikainen haavekasvini on tässä. Vielä aika mitätön risu on, koska ostin taimen paljasjuurisena. Hyvin on kuitenkin lähtenyt kasvuun jo. Kyseessä on siis lumipalloheisi. Tämä on kotimainen lajike Pohjanneito. Toivottavasti se menestyy tässä hieman tuijan varjostamassa paikassa kuunliljat jaloissaan, sillä kovin paahteisesta ja kuivasta paikasta tämä ei pidä. Ehkä jo ensi vuonna saan ihastella muutamia lumipallomaisia kukintoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti