22.5.2013

Ruukkupuutarha



Kerään talomme eturappusille ruukkupuutarhaan kaikkea ihanaa ruukussa kasvatettavaa. Ensimmäisenä runkoruusu, jonka sain tietysti äitienpäivänä.



Yrttitarha alkaa myös pikkuhiljaa muotoutua terassille. Voi olla että ruukut vielä siirtyvät toiseen paikkaan, mutta ainakin nyt aluksi saavat olla tässä suojaisalla seinustalla. Nyt yrttiruukuissa kasvavat ruohosipuli, timjami, rakuuna, oregano, stevia, sitruunamelissa sekä minttu. Basilikat ovat vielä sisällä.



Mintun istutin omaan ruukkuunsa, koska se leviää nopeasti ja tukahduttaa muut alleen.


Ulkoilemaan pääsi myös iso murattini.


Ruukkuruusu pääsi pieneen koriin ja sai seurakseen muratin.



Tässä nuokkuu viimeisillään kukkiva hortensiani. Tästä on juttu täällä. Hankin tämän kaunottaren siis jo talvella ja edelleen siinä on kukkia. Väri on vaihtunut hempeän pinkistä vihreäksi ja nyt ihan viime päivinä ovat kukkien reunat hennosti punertuneet.


Tämä on edelleenkin niin lumoava. Koko kevättalven se vietti aikaansa viileällä kuistillani, joten tämä on tainnut olla pitkän keston salaisuus.


Valkoisia orvokkejakin on päätynyt rappusille.
Hieman on ollut taukoa päivityksistä. Ylitöitä täytyy painaa keväällä ja tietysti olen kaiken mahdollisen vapaa-ajan käyttänyt puutarhassa mylläämisen. Keittiöpuutarha on edennyt ja lupaan laittaa päivitystä siitä lähiaikoina. Ihana kevät on nyt parhaimmillaan! Nautitaan tästä!

1 kommentti:

  1. Kiva ruukkupuutarha! Mullakin on yrtit ja äitienpäiväruusut ulkona ruukuissa.

    VastaaPoista