4.4.2014

Kuistin valossa


Kotipuutarhuri odottaa jo malttamattomana kevättä ja pihahommia. Vielä ei kuitenkaan paljon pääse tekemään kun lapio ei maahan uppoa. Monet ovat tietysti jo aloittaneet kylvöpuuhat sisällä. Itse en ole vielä mitään kylvänyt, mutta jos sitä viikonloppuna pääsisi sitäkin hommaa edistämään. Kovasti olen jo vanhoja siemenvarastoja käynyt läpi. 
Ihanaa kun aurinko alkaa vähitellen hivellä vähäisen valon kiduttamia kasveja.


Kuistilla talvehtineet muratit ovat viihtyneet erinomaisesti ja muutamia pistokkaita olen ottanut niistä. Yhteen purkkiin olen laittanut kolme pistokasta.
  

Ensimmäistä talveaan kuistilla viettäneet vaaleanpunaiset pelargonit ovat myös aloittaneet kasvunsa. Leikkasin ne reilusti alas ja istutin hieman isompiin ruukkuihin. Nyt ne työntävät uutta lehteä esiin. Isossa saviruukussa oleva jalohortensiakin on herännyt ja juuresta työntyvät uudet lehdet hitaasti mutta varmasti. Hengissä siis on, vaikka oksat taitavatkin olla kuivuneet.


Pelargoneista leikatut pistokkaat ovat ilmeisesti juurtuneet ihan hyvin, koska uusia lehtiä on ilmestynyt. Kasvi ei voi kasvattaa uusia lehtiä jos sillä ei ole juuria, joten hyvältä näyttää näiden tulevaisuus.


Viime vuonna äitienpäiväksi saamani runkoruusu on talvehtinut myös erinomaisesti kuistin viileydessä. Uudet vihreät lehdet ovat tulleet esiin. Ihan ei taida nuppuja ehtiä äitienpäiväksi tehdä, mutta tästä on varmasti iloa tulevana kesänä ruukkupuutarhassani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti