28.9.2013

Hortensiapuisto mielessäin


Yksi unelmani on vihdoin käynyt toteen kun sain hankittua pihaani ison kokoelman erilaisia hortensioita. Ennestään pihastani löytyvät tavallinen syyshortensia, kuutamohortensia, pallohortensia Annabella, mustilanhortensia sekä pikkuhortensia Kyushu. Pääosin uudet tulokkaat ovat syyshortensian eri lajikkeita, mutta muutama muukin mahtuu joukkoon. Kaiken kaikkiaan pihani hortensiakokoelma karttui kahdellatoista uudella kaunottarella.

Syyshortensia Silver  Dollar

Syyshortensia Early Sensation


Syyshortensia Pinky Winky

Syyshortensia Vanille Fraise

Kiinanhortensia tai toiselta nimeltään kesähortensia

Syyshortensia Angels Blush

Syyshortensia Magical Fire

Tammenlehtihortensia

Syyshortensia Limelight

Syyshortensia Dart's Little Dot

Kesähortensia Bougie

Syyshortensia Diamant Rouge

Ainoa asia mikä tietysti jännittää että kuinka moni näistä hollannineläjistä selviää tulevasta talvesta. Syyshortensioilla on selviämiseen edellytykset, mutta eihän näistä koskaan tiedä. Niin toivoisin että nämä menestyvät ja täyttäisivät upealla kukinnallaan puutarhani vielä monina tulevina vuosina.


2 kommenttia:

  1. Vautsi, kun paljon hienoja hortensioita ! Oletko suojannut niitä talveksi ? Meillä rusakot söivät viime talvena kaikki kuutamohortensian oksat, mitkä olivat lumen päällä. Nyt laitoin verkon ympärille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoja hortensioitani en ole suojannut mitenkään ja nämä uudet ovat kaikki niin pieniä että jäänevät lumen alle kokonaan. =)

      Poista