8.12.2012

Ihanat amaryllikset!


Amaryllikset ovat yksi ehdottomia suosikkikukkiani. Niiden kauneus on viehättänyt minua aina. Kuitenkaan perus punainen amaryllis ei kuulu suosikkeihini, koska pidän hempeän värisistä kukista. Puhdas valkoinen on aina ihana. Heteet olen poistanut kukasta, jotta keltainen siitepöly ei tahraisi valkoista kukkaa. Takana oleva nuppuinen amaryllis pitäisi olla vaaleanpunaisen ja valkoisen kirjava, mutta saa nyt nähdä mitä sieltä ilmestyy vai ilmestyykö mitään. Tämä oli meinaan todella edulliseen hintaan myynnissä ketjupuutarhamyymälässä, joten laatu ei varmasti häikäise. 



Tässä on ihana pinkkiin sävähtävä vaalea kaunotar. Tämäkin myytiin edullisemmin läheisessä kukkatalossa, koska oli jo täydessä kukassa ostettaessa, enkä ainakaan vielä ole löytänyt toista nuppua sipulista. Toki voivat joskus yllättääkin. Tarkoitus olisi säilyttää amaryllikset usean vuoden ajan. Minulla oli aiemmin näitä, mutta sitten yksi vuosi ne unohtuivat ja jäivät autotalliin talvehtimaan liian märkänä. Sinne ne mätänivät sitten. Mutta onneksi näitä saa joka vuosi uusia. En yleensä pyrikkään kukittamaan vanhoja yksilöitä jouluksi. Helpompi pitää kierto yllä niin että kukinta lähtee käyntiin kevättalvella valon määrän lisääntyessä. Aiemmin olen ainakin onnistunut hyvin sellaisella rytmillä. Joulun jälkeen koitankin käydä taas etsimässä edullisia amarylliksiä uusiksi hoidokeiksi. 







Muratti on myös yksi suosikkikasveistani. Tämä iso yksilö on nyt silmäteräni. Viileällä kuistilla se on viihtynyt erinomaisen hyvin. Se on tehnyt jopa uusia lehtiäkin, vaikka vuodenaika on nyt niin pimeä. Huoneilmassa tämä olisi minulla jo varmasti heittänyt henkensä!








Uudet kasvut koittavat ponnistaa kohti valoa.






Uusi kasvu on niin vaaleata ja hentoista. Lehdet ovat niin pehmeät ja ohuet että niistä näkee melkein läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti