3.9.2012

Ihanat orkideat



Orkideat ovat ehdottomasti suosikkikukkani sisätiloissa. Mitään varsinaisia viherkasveja en edes omista. Nämä kaunokaiset ovat sulattaneet sydämeni, koska ovat hyvin helppohoitoisia ja anteeksi antavaisia näinkin huonimuistiselle kastelijalle. Ja puhun nyt nimenomaan ihan tavallisista kauppojen perhosorkideoista tai perhoskämmeköistä. Kymmenen orkideaa omistan tällä hetkellä. Vanhin on ollut minulla ainakin viitisen vuotta. Kymmenestä orkideastani neljä ovat nyt kukinnan eri vaiheissa. Kaikkein uskollisin kukkija on vanhin orkideani. Se kukkii joka vuosi aloittaen keväällä. Kukinta alkoi tänä vuonna huhtikuun puolivälissä ja nyt syyskuun alussa on vielä muutama kukka jäljellä.
Tässä kuvassa kukinta on komeimmillaan äitienpäivän aikoihin. Kuva on otettu entisessä kodissamme, joten edes muuttaminen ei häirinnyt kukintaa.



Yllätykseksi tämä kaunotar teki kuitenkin kesän aikana uuden kukkavarren ja nyt tästä varresta ovat nuput avautumassa. Kukinta on jo nyt kestänyt yli viisi kuukautta ja jatkoa seuraa edelleen. Tämän varren kukinta tuskin kestää yhtä pitkään, koska valon määrä vähenee pian.
Tämä orkidea aloitti kukintansa muutamaa viikkoa myöhemmin kuin äsken esitelty violetti kaunotar. Osa kukkavarresta katkesi kun poikani huitaisi sitä, mutta onneksi jäljelle jäi edes tuo hassusti alaviistoon kasvanut haara. Nämä kukat eivät ole vieläkään näyttäneet minkäänlaisia lakastumisen merkkejä, joten olen jo alkanut epäillä että joku on salaa vaihtanut tämän johonkin taidokkaaseen muovikukkaväärennökseen.. =)






Uusin kukintansa aloittanut on tämä valkoinen. Tämä on ensimmäinen uudelleenkukinta tällä kasvilla.



Myös tämä pikkuinen orkidea on kasvattanut nyt ensimmäisen kukkavartensa minun hoidossani. Muistaakseni kukka oli violettivalkoinen, mutta kohtahan sekin nähdään!