31.8.2012

Köynnösruusu

Vielä pieni ja suloinen köynnösruusuni on tehnyt kaksi kukkaa, josta toinen on jo avautunut ja toinen vielä tiukasti nupussa. On se vaan niin kaunis ja hempeä. Kyseessä on lajike nimeltä New Dawn. Se kukkii saman vuoden versoilla, joten pieni paleltuminen ei välttämättä haittaa kukintaakaan kovin paljoa. Jännityksellä silti odottelen kuinka tämä kaunotar pärjää ensimmäisen talven yli.

Luumupuun taivutusta

Sain kesällä lahjaksi luumupuun. Kyseessä on Siivosen keltaluumu. Oksakulmat olivat kuitenkin mielestäni aivan liian pystyt. Luumua neuvotaan leikkaamaan säästeliäästi, joten en uskaltanut saksia sitä. Päätin kokeilla kuinka taivuttaminen onnistuisi. Nyt oksat ainakin ovat paljon paremmassa asennossa. Saa vaan nähdä kestävätkö saviruukut talven yli vai menevätkö rikki. Ruukut on sidottu pehmeällä matonkuteella, jotta oksat eivät vahingoittuisi. Satoa keltainen luumu ei tee yksin. Se tarvitsee pölyttäjän. Aikeissa onkin hankkia kaveri hälle. Paikkakin on jo suunnitteilla, mutta siitä lisää myöhemmin.

30.8.2012

Kotimme Uusi Tupa


Meillä on vaaleansininen rintamamiestalo, jonka isovanhempani ovat rakentaneet. Olen itse asunut tässä talossa lapsuuteni ekaluokkalaisesta ylioppilaaksi. Nyt tämän vuoden toukokuussa muutin takaisin oman perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluvat aviomieheni sekä kolme yhteistä lastamme.

Tervetuloa seuraamaan mitä kaikkea Uudessa Tuvassa puuhastelemme!



16.8.2012

Syyshortensia

Tämä viehättävä kaunotar on yksi suosikkikasveistani. Tässä kiven vieressä sen on hyvä lämmitellä elokuun viileinä iltoina.